Следвайте ни

Виртуална изложба в галерия „Възраждане“: "Малката картина - голям подарък"

viber icon

26 известни български художници ще подредят Коледна виртуална изложба в галерия „Възраждане”.  Тя ще стартира без официално откриване на 22 декември и ще продължи един месец.

Изложбата ще се казва „Малката картина – голям подарък”.

„Изложбата ще бъде без откриване и официалности, но ще бъде качена в интернет пространството - на уебсайта на галерията, както и на официалната ни фейсбук страница. Можете да я видите и на живо от 22 декември, но при спазване на всички противоепидемични мерки”, каза Сим Алексиев от „Възраждане”.

В „Малката картина – голяма подарък” са включени 70 произведения.

„Всички те са творби в малък формат, които са като бисери, взети от творческите съкровищници на нашите любими автори. Има сюжети, стилове и цветове за всеки вкус, за всеки интерес, за всеки джоб”, казва Алексиев. 

Творбите са в духа на балканския наивизъм и напомнят много да веселите живописни разкази на хърватския класик Иван Генералич.

Във всяка е заложен някакъв весел сюжет и настроение. Карат всеки да се усмихва.

„Направихме тази разлистена изложба, която превърна галерията в новогодишна елха, за Вас, скъпи любители на изобразителното изкуство, за да получите поне малко положителни емоции в това мрачно време”, казват Красимира и Сим Алексиеви.

Кой участва в изложбата

Гостите са Ангел Герджиков, Вихра Григорова, Емилия Арабаджиева, Матей Матеев, Галя Чунтова, Димитър Войнов син, Юлия Станкова, Иван Милушев, Виолета Радкова, Светла Косева, Костадин Жиков, Полина Кръстева, Ставри Калинов, Георги Чапкънов, Николай Ангелов – Гари, Елисавета Ангелова, Васил Петров, Ивайло Димитров, Богомил Арсов – Пако, Петър Мичев, Васил Генчев, Майя Горова, Григор Велев.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?