Следвайте ни

Виртуална изложба разкрива таланта на учениците от Художествената гимназия СНИМКИ

viber icon

Виртуална изложба „Проучвателни рисунки“ показва картините на ученици от 10, 11 и 12 клас от НХГ "Цанко Лавренов", създадени по време на дистанционното обучение.

Катерина Ключкова, 11 клас

Творбите талантливите гимназисти са нарисували от 26.11.2020 г. до 10.11.2021 г. под ръководството на преподавателите Ангел Китипов, Димитър Келбечев, Зорница Касапян, Михаил Маламски, Пламен Велчев и Петър Чучулигов.

Ян Бос, 10 клас

Учениците са имали за задача да направят аналитични рисунки с цел да проучат детайли от човешкото тяло в разнообразни пози и движения. В процеса на рисуване са анализирали различни аспекти от анатомията и натурата.

Михаела Димова, 11 клас

Главни акценти са изучаването на конструкция, пропорции, перспективни съкращения и взаимовръзките между отделните части на фигурата. Проучвателните рисунки помагат за по-вярното и убедително изграждане на класически етюд, който е заложен в учебната програма по „Рисуване“.  

Невена Найденова, 10 клас

 

Йоана Райкова, 10 клас

Всички рисунки може да видите ТУК 

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хана

Хана

18.01.2021 | 12:10

Браво, какви таланти!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай