49

Вим Вендерс, София Копола, Антъни Хопкинс и още много в 17-те дни на София филм фест в Пловдив  

17 дни и над 25 заглавия с най-доброто от световното арт кино очакват киноманите на предстоящия София филм фест в Пловдив. 19-ото му издание ще се проведе на традиционното място – LUCKY Дом на киното от 15 март до 31 март.

В програмата влизат най-новите заглавия на любими кинорежисьори, като „Прекрасни дни“ на Вим Вендерс, „Присила“ на София Копола, „Зелена граница“ на Агнешка Холанд, „Паднали листа“ на Аки Каурисмаки, „Куклички на път“ на единия от двамата братя Коен – Итън Коен. Феновете на арт заглавията не бива да пропускат и новите творби на Нури Билге Джейлан – „Сухи треви“ и Радивое Андрич „Светкавици отново!“.

Едно от най-очакваните заглавия на годината е „Солтбърн“ с Розамунд Пайк и Бари Киоган (познат ни със запомняща се роля в „Баншите от Инишерин“). Безспорен акцент на фестивала е филмът с Антъни Хопкинс „Последният сеанс на Фройд“.

В програмата влизат и много заглавия, обрали световните кинонагради, като „Оскар“, БАФТА и „Златен глобус“. Сред тях са интелигентната комедия „Заседнали“, немската драма „Учителската стая“ и страхотният „Всички сме непознати“.

Специална част от пловдивската програма са и множеството гости, които ще пристигнат в LUCKY за среща с публиката. Освен Радивое Андрич, който идва за „Светкавици отново“, от чуждестранна продукция в Пловдив ще пристигне българинът, държал в ръцете си „Оскар“ Димитър Маринов с неговия нов „Караганда“. За други български заглавия също пристигат екипи на филмите: „Балканска черна кутия“ за групата Котарашки, „Мегдан: Между водата и огъня“ на Тодор Чапкънов и „Защото обичам лошото време“ на Яна Лекарска с Влади Михайлов. Фестивалът се открива в петък, 15 март, с много гости на пловдивската продукция на Тодор Башиянов за радиолегендата Тома Спространов „Пулсиращи тепета“. Закриването също е с пловдивски филм – „Ретроспект“ на живеещия в Пловдив американец Стивън Люис Симпсън („Нито вълк, нито куче“), който е включил изцяло пловдивски каст, сред който Юлия Йорданова – Керана и много актьори от пловдивския театър, част от които също ще се срещнат с публиката на 31 март. В приятна изненада на фестивала може да се превърне и новият филм на Надежда Косева „Клопка“.

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com

София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?