Виктория Димова с поредно Гран При от престижен конкурс 

12-годишната изгряваща звезда на Арт Войс Център – Виктория Димова, печели една след друга награди от престижни певчески конкурси у нас. 

След като стана първенец на международния конкурс за певческо изкуство „Белканто“ Ямбол 2019, тя грабна и Гран При от състезанието на музикална академия „Нота по нота“ в Пазарджик, което се проведе преди броени дни. Там младата певица бе удостоена със званието „Абсолютен фаворит“, взе златна статуетка и парична награда. 

Талантливата пловдивчанка преборила съперниците си в 3 кръга, изпълнявайки съответно златния хит „Надежда“ на Мими Иванова, “Think” на Арета Франклин и парчето „Speechless“ на Наоми Скот, което е част от най-новата екранизация на „Аладин“.

„Две от тези песни бяха дебютни за Вики, но въпреки че ги изпълнява за първи път, тя се справи отлично“, казва майката на победителката - Татяна.

Тя разказа за „Марица“, че конкурсът е бил изключително интересен за децата, тъй като включвал различни музикални ателиета, в които малчуганите се учили на сценично поведение, упражнявали техники за дишане, запознавали се с разнообразни хореографии. Майсторските класове водел председателят на журито – Етиен Леви.

„Благодарение на индивидуалния подход към участниците, г-н Леви спечели интереса им и ги вдъхнови, извличайки най-добрите качества у всеки“, допълни Татяна.

След като изрази впечатленията си от конкурса, тя призна че двете с Виктория постоянно посещават музикални спектакли, от които трупат спомени и приятни преживявания. Един от последните запомнящи се концерти, на който са били, е този на пловдивското сопрано Соня Йончева и Националния филхармоничен оркестър. Изпълненията им разтърсили публиката миналия петък.

След концерта с широка усмивка и внимание към всеки един от стотиците си почитатели, примата повече от 2 часа раздава автографи. Йончева уважила и Вики. Двете разменили няколко изречения. Виктория споделила, че се занимава с пеене, казала колко много обича операта и филмовата музика, а Йончева й дала съвет да опита да се занимава и с този жанр и допълнила, че винаги може да се завърне към поп-а. 

Следващият концерт, който ще посетят Татяна и Вики, е този на Еделина Кънева - оперен солист на Софийския музикален театър. Срещата им с нея няма да е за първи път. Именно Кънева бе тази, която миналия месец връчи на талантливото дете Гран При на конкурса „Белканто“ в Ямбол.

Занапред на Виктория предстоят още много поводи за изяви, на които да пожъне успехи. Блестящите си представяния до момента малката дама дължи както на таланта си, така и на професионализма и всеотдайността на музикалния педагог Руми Иванова. Тя е ръководител на музикална школа Арт Войс Център, от която са излезли редица гениални деца.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?