Следвайте ни

Видео разказва приказка на Валери Петров

viber icon

Премиерата на видеокнигата "Магията на приятелството - една книга, много лица", която е посветена на една от известните детски творби на Валери Петров, ще бъде представена утре от 9.30 часа през zoom на фейсбук страницата на фестивала „Четенето е магия”.

Става въпрос за клип, който разказва за различните издания на шедьовъра „Бяла приказка”.

„Валери Петров е от онези творци, до които докоснеш ли се веднъж, със сигурност ще се върнеш отново. Защото те завладява неговата благозвучност и лекота на словото, съчетано с мъдри послания и вечни истини. Пример за това е и шедьовърът му “Бяла приказка” - история, в която магията на думите те понася на крилата на приятелството”, казват организаторите на фестивала.

В годините има различни издания на „Бяла приказка“. Всички събития от програмата ще бъдат достъпни през zoom и фейсбук страницата на Фестивала https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest, както и на YouTube канала му.

Международният литературен фестивал за деца и младежи „Четенето е магия” ще се състои за трети път между 14 и 16 декември, съобщиха организаторите от асоциацията "Българска книга".

Целта е младите да се срещнат с хората, които творят книги.  

Сред поканените писатели и преводачи са Вадим Лазаркевич, Валери Петров, Капка Кънева, Борис Стоилов, Невена Ангелова, Мая Дългъчева, Мая Бочева.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?