VIA MAVIS закриват "Камерна сцена" 2019

Виктория, Виктор и Мартин идват от различни краища на Европа, за да се впуснат в едно ново музикално приключение - необикновеното трио "Via Mavis". Приятели още от гимназия, те решават заедно да творят музика, макар и разделени от хиляди километри. Решението е очевидно: редуване на срещата между родната им София и градовете, в които са базирани тримата българи - Париж, Виена и Ротердам. Триото е в състав - Виктор Бенев - МалетКАТ, електроника; Виктория Кирилова ​- ​контрабас, и Мартин Хафизи ​- барабани.

Творчеството им е съставено изцяло от оригинални композиции, в които се преплитат много различни влияния от стилове, като: класическата музика, традиционния и модерния джаз, българския фолклор, поджанрове на електронната музика и др. Едно от основните неща, които правят триото непредсказуемо и различно, е соловият инструмент в него - малетКАТ, който предоставя голяма палитра от звуци и тембри, които вдъхновяват младите музиканти и провокират както тяхното въображение, така и това на слушателите. "Via Mavis" излизат на Камерна сцена Пловдив, за да представят последния си проект.

Ррио "Via Mavis" ще имат честта да закрият поредното успешно издание на "Камерна сцена" за 2019 година. Всички любители на камерната музика и фенове на триото ще могат да ги чуят днес - 14 ноември. Концерта започва точно в 19:00 часа, а мястото е небезизвестното Първо студио на Радио Пловдив. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?