Следвайте ни

Вход свободен за децата в пловдивските музеи до края на юни

viber icon

До края на месец юни продължава програмата „Месец на децата в музеите на Пловдив“, родила се по идея на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив. През почивните дни децата могат да разглеждат безплатно четири от постоянните експозиции на

Градската художествена галерия

и да рисуват там тема, свързана с хълмовете на Пловдив и с река Марица. На специално място в сградите са поставени картини от известни български художници, които са изобразили тепетата и реката. Децата могат да създадат свои картини както по оригиналната, така и според своята представа за тепетата и реката. А могат да оцветят и черно-бяло копие на графична творба на същата тема. Те ще получат подаръци от галерията.

Необходимо е само придружаващият ги възрастен да купи билет за 4 лева.

Иконната сбирка е отворена в събота и неделя от 10:00 до 18:00 ч., а за останалите три експозиции неделя е почивен ден.

В Регионален археологически музей (РАМ)

децата и техните родители могат да участват в забавната игра "Посети и открий“. Играта включва оцветяване на карта и търсене на експонати, свързани с реката.

Този уикенд ще се търсят експонати, открити през годините на пловдивските тепета при археологически разкопки. Играта включва и оцветяване на карта.

Подарък - картички с Панагюрското златно съкровище.

Регионален етнографски музей (РЕМ)

През юни по време на  "Месец на децата в музеите на Пловдив“ екипът на РЕМ - Пловдив е подготвил най-различни и интересни образователни занимания на тема "Пловдив - реката и тепетата“.

Децата, посетили Регионален етнографски музей - Пловдив, ще се запознаят с любопитни подробности, свързани с живота покрай река Марица и на тепетата,  докато попълват интересни работни листове, тематични кръстословици и пъзели, организирани в подтеми "Водата е живот“ и "Тепетата - запазеният знак на Пловдив“.

Всички деца, които ни посетят, ще научат нещо ново за хилядолетния град и ще си тръгнат с подарък.

Входът е свободен за деца до 7 години.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?