Веско Маринов пусна автобиография, докато бори коронавируса

Веселин Маринов, който в момента се бори с коронавирус в болница, публикува за пръв път своята официална автобиография.

„От любов“, на издателство „Сиела“, вече може да бъде открита по книжарниците и отправя поглед към онези 39 години на сцена, 23 студийни албума и хиляди концерти, без които историята на родната музикална сцена не би била същата. 

Малко след 60-ата си годишнина знаменитият певец споделя в 400 страници преживяното през годините по един неповторим, изпълнен със самоирония и носталгия начин. 

Написана като разказ, тази книга откровение започва от самото начало – безгрижното детство във великотърновското градче Полски Тръмбеш – и се влива в годините на  казармата, приятелския съвет да кандидатства в Консерваторията и първите студентски години. За участието си в група „Импулс“, за решението да продължи по свой собствен път – до Германия и обратно – както и за откриването на  шлагера – музиката на сърцето му – за всичко това Веселин Маринов споделя без излишна престореност и отдавайки своята благодарност към всички, помогнали му през годините.

Певецът разкрива любопитни детайли около работата си с Тончо Русев и Евтим Евтимов, които написват за него емблематични песни, както и кои са причините да сключи договор с „Пайнер“ и да прекрати отношенията си с „Мега музика“.

Всяка нота, всяка дума или запетайка в болезнено откровената автобиография на любимия на няколко поколения певец е написана „От любов“ – от любов към обичаните жени, към семейството, към приятелите, към радостните и тъжните мигове, към почитателите и най-вече към онази музика, в която се измерва животът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?