Следвайте ни

Веско Ешкенази с невероятна интерпретация на "Годишните времена"

viber icon

Световноизявеният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази е подготвил една невероятна интерпретация на забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди и „Четири годишни времена” от Астор Пиацола. Двамата композитори са сред най-видните представители на различните музикални култури. Те ни дават две противоположни версии на една и съща тема. Музика, написана в началото на 18. век в Италия - изящна и поетична, която разказва за природата, както и музика на страсти, на светлина и мрак, на любов и омраза, сътворена в средата на 20. век в Аржентина.

Веско Ешкенази по традиция изнася този концерт заедно с Плевенската филхармония. Цигуларят смята, че двете творби се допълват великолепно и всеки слушател ще остане вдъхновен след този концерт. Той посочва още, че самото редуване на произведенията, а не отделното им представяне, са ключови за въздействието им върху публиката.

През миналата година „Годишните времена“ предизвикаха истински фурор, когато цигуларят ги изсвири на хълма Царевец във Велико Търново. Ден по-рано Ешкенази зарадва и пловдивската публика, като спектакълът на Античния театър не отстъпваше по нищо на търновския.

Почитателите на класическата музика в Асеновград ще могат да се насладят на концерта на 2 април от 19 часа в читалище „Родолюбие“. Първоначалната дата за събитието беше 30 март, но пандемичните мерки наложиха промяна.

Гастролът на музиканта продължава и на 3 април в Панагюрище, а на 1 април Ешкенази ще свири в Смолян.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?