Следвайте ни

Великденска изложба на икони в Старинен Пловдив

viber icon

По случай отбелязването на Международния ден за опазване на паметниците на културата и Великденските празници, на18-ти април ОИ „Старинен Пловдив“ представя виртуална изложба на икони.

Денят се чества от 1984 г. по решение на ЮНЕСКО. Той е повод да се привлече общественото внимание във всички страни по света към ценностите на собственото им и общочовешкото културно наследство и да се приобщят нови участници към усилията за опазването на паметниците на културата. 

От деветте български обекта в Списъка на културното и природно наследство на ЮНЕСКО, седем са културни паметници – Боянската църква, Мадарския конник, Тракийската гробница в Казанлък, Скалните църкви на село Иваново (Русенско), Древния Несебър, Рилския манастир, Тракийската гробница в село Свещари (Разградско) и два природни – Национален парк „Пирин” и Биосферния резерват „Сребърна”.

На Велика събота Институтът, чиято основна функция е да съхранява културно-историческото наследство на град Пловдив, представя тази духовна изложба. Тя може да бъде разгледана от 18-ти април 2020 година в социалните профили на ОИ „Старинен Пловдив“ – Facebook и Instagram: Plovdiv Old Town /Official/, както и на интернет страницата www.oldplovdiv.com. Великденската изложба ще продължи до 15-ти май.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?