Следвайте ни

Вечер на Европейското кино в LUCKY с безплатен филм с Катрин Деньов

viber icon

Филмът „Семеен празник“ пристига в Пловдив за тазгодишното издание на традиционната Вечер на Европейското кино. Домакин отново ще бъде LUCKY Дом на киното – мястото за най-доброто от европейското и независимото творчество на седмото изкуство. 

В „Семеен празник“ ще можем да видим легендата на киното Катрин Деньов. Тя играе Андреа – глава на семейство, което се събира по повод нейния 70-и рожден ден. Пред нея са синовете ѝ, големият, изигран от Седрик Кан, който е и режисьор на продукцията, и малкият – в ролята Венсан Макан. Той планира да запише рождения ден на видео. На празника се появява психически нестабилната голяма дъщеря Клер, която е изчезнала преди три години и нейното присъствие отваря стари рани. 

Филмът на Седрик Кан е едновременно забавен и тъжен, едно интересно приключение през семейните връзки и отношения. 

Като всяка година на Вечерта на Европейското кино, и този път „Семеен празник“ ще бъде със свободен вход, за да могат максимално много любители на седмото изкуство да се насладят на качествено изкуство от Стария континент. Прожекцията е на 19 ноември от 18:30 часа, като след филма ще се проведе и дискусия с участието на Владимир Трифонов. Прожекцията се провежда с подкрепата на програма Медия и Europa Cinemas.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?