Следвайте ни

Вдъхновилница обявява конкурс за коледно писмо

viber icon

Платформата за литература Вдъхновилница обявява за поредна година конкурс за коледно писмо. Тази година инициативата ще се проведе изцяло дигитално, като основната й мисия ще бъде да разпространява позитивна енергия. Затова и темата на инициативата тази година е "Кураж". 

"Нека си помогнем да видим, че невинаги нещата са толкова страшни, колкото си мислим. Приемаме всякакъв прочит на темата. Бъдете смели, мислете извън кутията. Приемаме и хумористични истории, разбира се, защото хуморът също носи кураж в тежки моменти. Обожаваме детски писма", казват организаторите. 

За да участвате, трябва да изпратите историите си на [email protected] анонимно, без да включвате името си. Трябва да са с дължина една страница. Крайният срок за подаване е до Коледа. Най-докосващите истории ще бъдат публикувани в сайта на Вдъхновилница, а наградите са 10 книги “Коледа в писмо”, съдържащи 50 писма от непознати, както и историята на конкурса, която започва чак в Италия. Също и кристално снежно кълбо Хари Потър Перон 9¾, сет от 4 коледни играчки Хари Потър и пъзел със зимен пейзаж, който е официална корица на списание New Yorker от 27 януари 2014 година. 

Защо писма? Защото писмата и историите сближават, а сега, в обстоятелствата на коронакризата, сме се отчуждили повече от всякога. Задачата е творческа, писмо се пише с внимание към отсрещния, с мисъл за него. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?