71

Васил Тенев представя спиращи дъха "Вдъхновения" в ГХГ

Известният художник Васил Тенев надминава очакванията на своите почитатели с най-новата си живописна изложба "Вдъхновения". От днес до 2 май дом на последните творби на Тенев ще бъде пловдивската Градска художествена галерия. Тази вечер в 18:00 ч. той ще посрещне любимата си публика, за да отпразнуват заедно откриването на „Вдъхновения“.

Някои от творбите Тенев е създал специално за изложбата. Авторът остава верен на пристрастието си към абстракцията, в която композиционно вплита декоративна фигуративност.

Васил Тенев е роден в Мадан и е възпитаник на пловдивската Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. По-късно става магистър по графичен дизайн в художествената академия в София, в класа на проф. Димитър Серезлиев (1996). Вече дълги години работи в областта на живописта, графичния дизайн и керамиката. Автор е на повече от 30 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Сред държавите, в които е оставил частица от творчеството си, са Италия, Словакия, Чехия и Австрия. Участва в голям брой съвместни и колективни биеналета и отделни изложби в България, Италия и Словакия. Негови произведения могат да се видят в редица частни колекции у нас, в Италия, Германия, Австрия, Словакия и Дания.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?