71
Следвайте ни

Васил Стоев влезе в галерията на Sotheby`s с "Отрицателни йони" СНИМКИ

viber icon

Световният бранд за луксозни имоти Sotheby`s International Realty покани за изложба в своята RE Club Gallery в София пловдивския художник Васил Стоев. Заедно с Мими Добрева той представя проекта „Отрицателни йони”.

„За първи път участвам в такъв проект – целта е при покупка на голям имот клиентите да си купуват и произведения на изкуството за него. Това е голяма новост за изкуството у нас”, обясни Васил Стоев.

RE Club Gallery е в една от класическите сгради в центъра на столицата и е основана от Христо Ангелков и Андрей Мануковски. Те налагат бранда на Sotheby`s в България.

Мануковски е руски предприемач, който е стартирал кариерата си още по времето на Горбачовата перестройка.

През 2009 започва да купува правата за световната марка за продажба на луксозни недвижими имоти в Русия, Казахстан, Унгария, Словения и България.

Изборът на Васил Стоев не е случаен - той е ветеран в работата със Sotheby`s. През 1989 година той е един от първите български художници, които продават много успешно свои творби с тази аукционна къща. 

Тогава това става чрез Външнотърговската организация „Хемус”, която взима комисионна, а на творците плаща наполовина в левове, наполовина в чуждестранна валута.

Изложбата „Отрицателни йони” е намигване към ежедневието. Във въздуха те възстановяват неутралния баланс, който е жизнено необходим за имунната ни система, обясняват творците.

„Аз съм абстрактен художник и най-вече ме провокира цветът, който създава формата. Тези два компонента са единно тяло и няма как да бъдат разделени”, казва Васил Стоев.

Мими Добрева, снимка от БНР

Мими Добрева показва смайващите си пейзажи, които са във всичките нюанси на зелено.

Още новини и актуални събития четете в Справочник на "Марица"

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?