3906

Васил Петров с Коледен джаз в Пловдив Ивент център

Васил Петров представя празничния  концерт "Бяла Коледа"(White Christmas) заедно с Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов на 12 декември от 19:00 часа в Пловдив Ивент Център в Пловдив

Блестящ Коледен концерт с богата програма, съдържаща най-прочувствените Коледни песни превърнати в симфоничен джаз. Програма от любими и познати мелодии, които сме привикнали да чуваме в дните преди Коледа, този път ще чуем в съвсем различен прочит на големия Васил Петров и Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов, топ джаз музиканти - Йордан Тоновски(пиано), Христо Минчев(бас), Кристиан Желев (ударни). Специални гости в концерта са изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова.

 

 

В програмата са песните White Christmas, Ave Maria, Let it snow, Jingle bells, The Christmas waltz, Santa Clause is coming to town, авторската песен на Васил Петров „На Коледа“ и други.

Концерта е част от националното му турне, което започна от 1-ви Декември в град Монтана. На 12 Декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 Декември в град Сливен, Общинска зала „Сливен“. В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, 15 декември в Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в Кърджали в Театрално-Музикален Център – Кърджали, 17 декември в Добрич в концертна зала „Добрич“  и  на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896“ по покана на Общината.

Турнето му продължава с още 4 концерта с други  два оркестъра. На 19 и 20-ти декември е в град Силистра и Попово за концерт „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Косев. На 23-ти декември е в град Стара Загора за концерта „Jazz Christmas symphony” с оркестъра на Опера Стара Загора с маестро Владимир Бошнаков, със специалното участие на Ангел Заберски младши и гост солист Русалина Мочукова и завършва турнето си в столицата с участие в Коледното матине, което отбелязва 10-та си годишнина в зала България с участието на младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.

С глас, който винаги създава усещането за топлина и уют,  Васил Петров ще пресъздаде топлината, радостта и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово. 

Билетите се продават в мрежата ивентим и партньорските им каси – билетен център пред общината, каса МаскАрт в Дом на културата „Борис Христов“, бензиностанции OMV и български пощи. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?