Васил Петров: Хасково и Ню Йорк са еднакви по дух

Музикалната фиеста с българския Франк Синатра се пренесе от театъра в Младежкия, за радост на меломаните

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Хасково и Ню Йорк са еднакви по дух. Това са думи на големия български джаз певец Васил Петров, който сравни настроението по време на Haskovo Jazz с това в американския мегаполис. Петров бе голямата звезда на тазгодишното 20-то юбилейно издание на феста. Софиянецът е и един от най-големите приятели на традиционния музикален форум и неговия основател Димитър Русев - Мутата. Петров каза, че този фестивал се е доказал с годините, като един от водещите в страната.
Организацията му е на много високо европейско ниво. Община Хасково трябва да направи още капиталовложения в рекламата му у нас и в съседните ни страни, за да може проявата да си съперничи с най-големите фестивали, като тези в Банско, Аполония в Созопол и други, коментира той.
На сцената на драматичния театър "Иван Димов" Петров показа стил и класа. Той представи няколко песни от новия си албум "Pages", който излезе наскоро. С тях певецът показа уменията си в суинг и джаз музиката, но и откри нови дълбочини, в които е навлязал. Певецът изпълни и композиции в стиловете блус и боса нова, които са нови за неговия репертоар. Петров пя на сцената придружен от отличните музиканти от Станислав Арабаджиев трио. Той покани на нея и американския тромбонист Конрад Хъруиг, носител на четири "Грами", с когото се запознаха именно в Хасково, но станаха веднага добри приятели. Българският Франк Синатра пя под съпровода на тромпета на  американеца и на джем сешъна. Васил Петров изпя и няколко малко известни джаз песни, като естествено беше извикан на бис от публиката за да завърши с песенната си емблема - "Ню Йорк".
В клуба на Младежкия център музикалната фиеста продължи до три часа вечерта. Там Петров направи дуети с младия изпълнител от Свилен Стайков квартет. А накрая разпя, дори организатора на проявата Димитър Русев, който свири и на сцената на театъра и в Младежкия заедно с него. /Марица

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?