Следвайте ни

Варненец пуска морето в пловдивска галерия

viber icon

Варненският художник Паруш Парушев идва в Пловдив с 30 нови платна на морска тематика. Изложбата му „Полъх от морето” ще бъде открита на 15 юли от 18.30 часа в галерия „Артистика”. 

Картините на Парушев са предимно морски пейзажи. Сред тях обаче има и две големи платна посветени на джаза и на топлите варненски вечери. 

”Паруш Парушев разказва цветно за живота и спомените си. Като израснал покрай брега на река Дунав творец, той е приел за водещи определени пространствени принципи в пейзажите си. Но морето, неговият бряг и маринистиката като цяло му откриват още по-големи възможности – да развие емоционално-пространствените планове на пейзажа”, казва за творчеството му Пламена Димитрова-Рачева.

Паруш Парушев е роден в малкия но богат на личности Полски Тръмбеш. В него са израснали драматургът Христо Бойчев и естрадната звезда Веселин Маринов.

Още като ученик учи в ателието на художника Кирил Станчев в Русе. Завършва живопис във Великотърновския университет.  

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?