2374

Вандализъм! Изкопаха дупка в стената на Певческото дружество

Сградата на Певческо дружество „Ангел Букурещлиев” стана обект на нова вандалска проява след снощи някой е изкопал дупка в стената му. Тухлите сякаш са рязани с флекс и дупката е с размери 60 на 80 сантиметра. Достигнато е до ламперията в залата. 

Сегашният ръководител доц. Борис Мирчев ще търси майстори, които спешно да запълнят с тухли дупката. „Нямаме обяснение кой е направил това – всякакви хора се събират на това място през нощта. Навремето отпред имахме пейка – изкъртиха я”, каза доц. Мирчев.

„Стигаме до заключението, че тук става въпрос за умишлено и систематично събаряне на постройката. До този извод стигнахме всички. Нещо от типа „тютюневи складове", каза пък бившият ръководител на състава Таня Константинова. 

Според нея при рушенето на тухлите са се показали много изгнили дървени части от сградата и с показалата се ламперия тя може да бъде запалена. 

Зам. –кметът по Култура, археология и туризъм Пламен Панов обеща да се запознае със случая. Той припомни, че общината помага за изплащането на задълженията на Дружеството като му организира платени концерти, първият от които е следващия месец. 

Кметът на „Централен” Георги Стаменов предложи преди време на мястото да има видео наблюдение. Идеята е предлагана на няколко пъти на общински съвет, но така е не е гласувано финансиране. "Това, което успяхме да направим в началото на годината е поне от сградата на Певческото дружество до върха да им LED осветление. Но там е наложително да има видео наблюдение", каза г-н Стаменов.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?