49

"Вампир" и "Старецът и морето" превземат Драмата

С премиерите на „Вампир” на Антон Страшимиров и „Старецът и морето” по драматургията на Александър Секулов, на 5 и 7 октомври стартира новият сезон на Драматичния театър.

Очаква се двата спектакъла да станат новите хитове на трупата и да са едни от най-посещаваните в следващите месеци. „Вампир” ще бъде показан довечера от 19 часа в Голяма зала.

„Старецът и морето” ще е на 7 октомври от 19 часа в Камерна зала „Стефан Данаилов”. 

„Вампир” е дело на режисьора проф. Пламен Марков, а негов художник е Мира Каланова. Професорът припомня, че това е първата модерна българска драма.  Като учител в Странджанския край Страшимиров научава куп стари поверия, суеверия, които вкарва в пиесата си след време. 

Участват Ивана Папазова, Мария Сотирова, Добрин Досев, Ирина Митева, Радина Думанян, Константин Еленков и още 13 актьори от пловдивската трупа. 

В моноспектакъла „Старецът и морето” в главната роля ще видим Красимир Ранков. Драматизацията е на Александър Секулов.

„Когато Секулов ми показа текста си, разбрах, че тази пиеса е за мен! В нея откривам части от живота си - една трета от него е пряко свързана с морето”, разказа преди старта на „Сцена на кръстопът” Красимир Ранков.

Билетите за „Вампир” са 18, 20 и 25 лева, а тези за моноспектакъла – по 20 и 25 лева. За ученици и пенсионери има билети по 8 лева.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?