46

Важни новини за собствениците на частни имоти в Стария град

Собствениците на частни имоти в Стария град имат само още няколко дни за да подадат документи по програмата „Да съхраним заедно Старинен Пловдив”. Крайният срок е 4 юли. 

По нея ще се финансират инициативи по консервацията и реставрацията на фасади и художествени елементи на сгради, които са частна собственост и които са на територията на архитектурно-историческия резерват. 

Екип от експерти от ОИ „Старинен Пловдив“ продължава да дава ежедневно  разяснения по условията на програмата в Управлението на ул.“Константин Стоилов“ №50. 

Програмата е пилотна за Пловдив и общият размер на финансиране е 60 000лв – за 6 проекта по 10 хил. лева.

Могат да кандидатстват български и чуждестранни юридически лица и физически лица, навършили пълнолетие, които са собственици на недвижим имот, попадащ в териториалните граници на АИР „Старинен Пловдив“.

Право да кандидатстват имат и собственици, чиито имоти са в режим на съсобственост, включително с държавата и общината, както и сгради или имоти, намиращи се в режим на етажна собственост, в случай, че е постигнато пълно съгласие на всички собственици. 

Лица, собственици на няколко обекта, могат да получат финансиране на проектирането за всеки обект, отговарящ на изискванията на Програмата. За един обект може да се получи финансиране само еднократно.

На конкурсен принцип ще се одобряват и финансират дейности, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за консервация и реставрация на фасади и художествени елементи на обекти и тяхното съгласуване от Министерство на културата, включително се финансират и разходи/ административни такси/ за съгласуване на проекта в съответствие със Закона за културното наследство. 

Документи се приемат в срок до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив“, ул.“Константин Стоилов“№50 всеки работен ден от 9,00ч.-17,30ч. 

Документи могат да се подават и по електронен път на адрес: [email protected] , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране ФЛ или ЮЛ. 

Наборът от необходимите за кандидатстване документи са публикувани на сайта на ОИ “Старинен Пловдив“: http://oldplovdiv.bg/ 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?