1939

В Стария град: Джаз от Дубай до Пловдив

В петък вечер джаз феноменът Боби Вълчев ще озвучи бар "Контрабас" в Стария град със своите терапевтични ритми. Артистът вярва, че музиката може да лекува, а по творчеството си е запалил хиляди фенове както в България, така и по цял свят. От 11 години Вълчев живее, твори и преподава в Дубай, но любовта към родината постоянно го връща у нас.

Занимава се с музика от съвсем малък, записва авторски парчета, но свири и кавъри. Завършил е софийското музикално училище “Любомир Пипков”, а след това и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности - "Джаз пиано“ и „Композиция“. Става асистент-професор в Майсторския клас на Милчо Левиев. След това продължава своето образование в „Guild school of music“ в Лондон. 

Музикант, певец, пианист, тромпетист, аранжор, композитор и изпълнител, Вълчев е работил с някои от най-любимите родни артисти, като Васил Петров, Камелия Тодорова, Орлин Павлов и др. Съвместни проекти е имал и със световни имена в джаз сферата, като Маркъс Милър, Джордж Бенсън, Клод Джей Уудс от Earth, Wind & Fire.

Мечтата на Вълчев е да създаде своя школа в България, където да преподава на младите ни таланти и да възпитава у тях любов към музиката. В интервю за "Мисия България" признава, че благодарение на баща си е закърмен и отгледан с качествена музика и това го е научило на много. За него талантът е задължителен, за да успееш, но още по-важни са постоянните репетиции и дисциплината. Ако човек не се труди, талантът може да бъде отнет, но докато се полагат усилия - това е невъзможно, вярва Вълчев.

В Пловдив за пръв път ще чуем на живо новата песен на джаз изпълнителя - "Не искам". Вратите ще отворят в 19.30, а концертът ще започне в 20.00 ч. Билетите струват 10 лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?