3906

В навечерието на 1 юни НМД ще отличи героите на децата със “Златна ябълка 2024”

На официална церемония на 31 май в София Национална мрежа за децата ще връчи наградите „Златна ябълка 2024“ за приноса на личности, организации и компании към благосъстоянието на децата в България. Отличия ще получат героите на децата в общо 9 категорииУчилище/Детска градина, Болница, Община, Журналист, Благотворител, Детска организация, Корпоративно партньорство за децата – финансов принос, Корпоративно партньорство за децата – обществен принос и Герой на децата.

Церемонията ще се проведе в зала „Сити Марк Арт Център“, от 18:00 ч.

В четиринадесетото издание на наградите „Златна ябълка“, водещ ще бъде актрисата Яна Маринова, заедно с Кристиян Мирчев от Младежка мрежа “Мегафон”. На сцената ще бъдат още двама мегафонци - Лорена и Сава, а с музикални изпълнения в програмата ще участват и деца от СУ "Емилиан Станев" - Велико Търново.

Отличаването на героите на децата по традиция се провежда в навечерието на Деня на дедето 1-ви юни. Сред гостите и връчващите статуетките Златна ябълка ще бъдат министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, партньори от UNICEF България, Българския форум на бизнес лидерите - BBLF, Български дарителски форум, Националното сдружение на общините в България, мениджъри на компании, журналисти, учители, директори на училища и градини, експерти, работещи с деца в цялата страна от организациите, членуващи в НМД.

Тази година онлайн гласуването от широката публика приключи с повече от 5000 гласа за номинираните общо над 50 личности, организации, компании и институции. Традиционно най-оспорваната категория е Герой на децата, в която отново бяха подадени най-много заявки.

Статуетките са златни ябълки, изработени от арт ателието към Фондация "Конкордия България". Наградите се реализират благодарение на Siemens България и Kaufland Bulgaria.

Това издание на наградите “Златна ябълка” са посветени на каузата „Образование за всяко дете“. Като най-голямото обединение на граждански организации и специалисти, работещи заедно за повече подкрепа за децата и семействата в България, НМД работи за постигане на ключови промени в образователната система и равен достъп до качествено и приобщаващо образование за всяко дете.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?