Следвайте ни

В Деня на театъра - гледайте пет постановки онлайн

viber icon

Днес, 27-ми март, е денят на театъра и онлайн може да гледате пет постановки.

„Черното пиле“
20:30 ч.

Моноспектакълът на Мариус Куркински може да гледате в платформата Fanstream. Цената на „билета“ е 7,98 лв, като видеото ще бъде достъпно 72 часа.

В „Черното пиле“ Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Ето какво споделя актьорът за постановката: „Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват.“.

„Парижката Света Богородица“ – Театър София
19:00 ч.

Видеозапис на 100-тното и последно представление ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА по Виктор Юго, спектакъл на Лилия Абаджиева ще бъде излъчен напълно безплатно онлайн в YouTube канала на Театър “София”.

Парижката Света Богородица като драматическа поезия и съдържание на човешката индивидуалност. В предговора към “Съзерцание” Виктор Юго пише:”Тук е разказана една човешка съдба ден след ден. Но това животът на един човек ли е? Да, но също така и живота на другите хора. Никой от нас няма честта да притежава живот, който е само негов. Моят живот е вашия, вие изживявате това , което изживявам аз, съдбата ни е еднаква.”

„Калигула“ – Съвместна продукция на Драматичен Театър „Стоян Бъчваров” – Варна и “La Rose des Vents” Scène Nationale Lille Métropole – Villeneuve d’Ascq
19:00ч.

Стриймингът на спектакъла на Явор Гърдев от 2008-ма година по пиесата на Албер Камю ще бъде осъществен безплатно в платформата за споделени представления на Драматичен театър “Стоян Бъчваров” – Варна.

 

„Кой си ти“ – Театър „Драмеди“
12:00ч.

Излъчване: на платформата URBO Online Videos 
Цена: Онлайн излъчването е безплатно! Ако имате желание да подкрепите българските артисти, музиканти и малки арт центрове, можете да закупите виртуален билет на символична цена! Цени на виртуални билети: Символичен – 1 лв.; Стандартен – 10 лв.; ВИП – 50 лв.

Сюрреалистичен спектакъл, между мечта и кошмар, който се занимава с вътрешния свят- невидимото, което се случва вътре в нас. Спектакъл, който задава въпроси, търси отговори и дава пространство на въображението- там, където всъщност всичко започва!

Създаден по метода “дивайзинг” (devising theatre), в който всички участници заедно измислят представлението, фасилитирани от режисьор. Всички персонажи са избрани и измислени от самите актьори, които ги изпълняват. Музиката в представлението също е авторска. По текстовете в представлението работят и повечето участници.

Откъс от “Последният страстен любовник” от Уди Алън (на ОЛД СЕЙБРУК) и Нийл Саймън (на ПОСЛЕДНИЯТ СТРАСТЕН ЛЮБОВНИК) – Йоанна Темелкова и Юлиян Рачков

Йоанна и Юлиян играят представлението в Театър „София“. В ситуацията на карантина обаче, те намират начин да репетират и забавляват по интересен начин и да пречупят един от своите диалози през призмата на начина ни на комуникация, който в момента се доближава най-много до реалния. Няма да издаваме повече. Усмихнете се и очаквайте записа им на нашата facebook страница утре.

Това бяха нашите 5 предложения за най-пълноценния и неповторим(ДАНО!) начин за отпразнуване на Деня на театъра. Кой знае, може да се окажем седнали на един ред, че даже и на съседни места! Ха-ха! Ще се радваме да се срещнем онлайн! Бъдете здрави!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ето това, вече го ценя

27.03.2020 | 07:03

Традиция от доста години, ден на театъра, имам желание да гледам постановка с Куркински, но не за черното пиле..!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?