Утре става ясно кои ще решават за наградите "Пловдив"

Утре е последният ден за внасяне на предложения за членове на комисиите за присъждане на Награди „Пловдив“  

Желаещите могат да внесат своите мотивирани писмени предложения в срок до 17 часа на 31 март 2021 г., сряда.

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив напомня, че до утре - 31 март 2021 г е срока за внасяне на писмени предложения за състава на комисиите, чиято задача е да определят победителите в отделните категории на Награди „Пловдив“.

Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата.

В тази връзка отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив кани всички заинтересовани от изброените по-горе, да внесат своите мотивирани предложения.

Това може да стане по два начина: в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1), с кореспондент „Отдел „Култура, археология и културно наследство“, в срок до 17 часа на 31 март 2021 г., сряда или по мейл: [email protected]

Разделите, в които се отличават пловдивските творци с Награда „Пловдив“ са 12. Това са: Художествена литература и хуманитаристика; Художествен превод; Журналистика в сферата на културата; Архитектура и естетизация на градската среда; Музика; Танцово изкуство; Театър; Изобразително изкуство; Аудио-визуални изкуства и фотография; Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта; Произведение на изкуството, предназначено за деца; Съвременни мултижанрови изкуства. Община Пловдив връчва и Специална награда „Пловдив“ за изключителни постижения и цялостен принос в културата на град Пловдив.

Комисиите, които ще бъдат съставени са 9.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?