Следвайте ни

"Усещане за есен" изпълва двора на библиотека "Пеньо Пенев"

viber icon
ДИМИТРОВГРАД, Виолета ВАСИЛЕВА

С "Усещане за есен" започват традиционните Есенни музикални дни в Димитровград. В Лятната читалня на Градска библиотека" Пеньо Пенев” довечера ще се представят с музикални и танцови изпълнения Акустично джаз трио, Забавно-духов оркестър и Денс център „Галаксико”.
Музикални дни продължават на 6 октомври с фотоизложба “Шепа свят” в зала "Асен Крайшников". Тя е на Бахгет Искандер и е съвместна с с Унгарския културен институт. На 10 октомври в кино “Химик” е концертът “Джазова есен”, на Забавно-духов оркестър със солисти Цветомир Цанков, Милен Стойков, Мария Арнаудова. Димитър Русев – Мутата продължава образователната си програма по детските градини “В приказния свят на джаза”. По традиция ще се представят и млади димитровградски дарования, като техният концерт ще се състои на 18 октомври и ще е под наслов “Есенна палитра”.
Вокален камерен концерт – с участието на Симоне Анджиппи – тенор и Ирина Радилова – пиано, ще зарадва меломаните на 20 октомври.
Младежкият jazz фестивал от 24 до 26 октомври ще премине под знака на юбилея - 30 години Акустично джаз трио.
На 9 ноември от 19.00 часа,в ОДТ „Апостол Карамитев”пък ще бъде чествана 65-годишнината на Забавно-духов оркестър. Юбилейният концерт ще е под мотото „Минало – настояще – бъдеще”. /Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?