49

Ураганният вятър съсипа културната програма на Пловдив, отменят концерти

Ураганният вятър съсипа културната програма на Пловдив в неделния ден. Събитието „Пътят към върха“, което трябваше да се проведе на Бунарджика се отменя, съобщиха от отдел „Култура“ на община Пловдив. Новата дата ще бъде съобщена допълнително, след преговори с участниците, които са над 50 на брой, а сцените в тазгодишното издание са шест. 

Природонаучният музей пък уведомява, че поради влошените метеорологични условия днес „Фестивал на пеперудите“ ще се проведе вътре в музея. Всички арт работилници, образователни игри, рисуване на лица, изложба на фотоконкурс „Пеперудите в природата“ ще бъдат разположени във фоайето, зала „Бозайници“ и зала „Птици“. 

Заради бурния вятър театрално-муцикалният пърформънс „Част от колекция“ вместо в двора на Драматичния театър, ще се проведе вътре, в Камерната зала. Входът е свободен,  но ще бъдат допускани зрители само до изчерпване на наличните места, предупреждава екипа на „Сцена на кръстопът“.

Новият документален филм „Сто години хвърча по камъните“, посветен на 100 години от рождението на Атанас Кръстев – Начо Културата, по програма трябва да се представи тази вечер в 20 часа на Римския стадион. За него има план Б. При невъзможност заради лошото време прожекцията ще се състои на закрито в кинозалата за прожекции, до изчерпване на местата. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Папиханус

Папиханус

19.09.2022 | 03:36

Културата в Пловдив се показва от всеки ъгъл,така че това не е проблем.

Отговори
1 0
Чичо Гошо

Чичо Гошо

18.09.2022 | 16:25

Марица, докога ще давате трибуна на този изявен крадец, той е по-голям крадец и от мен, бе.

Отговори
1 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?