Следвайте ни

Уникална изложба събира цветове, вино и любов СНИМКИ

viber icon

Уникална изложба бе открита в галерия "Ромфея". Ценителите на изкуството могат да се потопят в картините на художничката Лидия Кирева.

Експозицията е е под наслов „Любов в цветове. Изкуство и вино” и ще продължи до 14 ноември.

Авторката е родена в Цалапица. Тя изпитва влечение към изкуството още от ученическите си години. Цветята са нейната сила и те присъстват във всяка нейна картина.

Черпи своето вдъхновение от стиловете реализъм и импресионализъм. Изучава живописна техника в ателието на пловдивския художник Милен Сиромашки. Нейни картини са в частни колекции в Англия, САЩ, Италия, Германия, Япония и други.

Това е първата от серия изложби, организирана от Общинския съвет Родопи с идеята за популяризиране на изкуството на местните творци.

Събитието уважиха и кметът на община Родопи Павел Михайлов, зам.-кметът Борислав Инчев, председателят на ОбС Родопи Георги Цанков, художникът Цвятко Сиромашки и кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?