44

"Уикенд в Пловдив" - преоткриването

Десетки сцени, галерии и заведения стават част от най-голямата туристическа обиколка на града. Гидове водят групите по специално подбрани маршрути, за да не пропуснат гостите нито една любопитна пловдивска история или емблематично място. Гривната за феста ви дава възможност за големи отстъпки. Домакините са подготвили и изненада с вълнуващи награди       

 

Градът се пука по шефовете за втора поредна седмица. Този път поводите са два - фолклорният фестивал и инициативата „Уикенд в Пловдив”, която по традиция привлича хиляди туристи. Тази година програмата е изключително богата, а намаленията в обектите, част от фестивала, стигат до 50%.

За да ги получат, туристите трябва да си купят специалната гривна за ръката от едно от трите места - от къщата на Съвета по туризъм, от пункт на "Копчетата" и пред банката в началото на Малката главна. Редовната цена на една гривна е 14 лв. Два броя гривни са 24 лв., а три гривни - 36 лв. Тя е пропускът за всички обекти и ви осигурява отстъпки във всеки от тях.

Фестивалът ще продължи до неделя с тематични турове, концерти и много вълнуващи преживявания.

Атрактивният „Уикенд в Пловдив тур“

започна още снощи и продължава днес и утре от 9 часа, като мястото на тръгване е пред часовника на Пощата.Туристическите обиколки са пешеходни, а маршрутите са така организирани, че осигуряват минимум 2 часа вълнуващи преживявания в историческия център на града и възможност да преоткриете Пловдив. За да не пропуснете нещо любопитно, организаторите са осигурили  професионални екскурзоводи. 

Гостите ще могат да видят изпълнението и на „Трио Сопрано“

 

Новост е дегустацията на вино в скритите римски терми на новооткрития хотел „Вила Флавия” на ул. „Отец Паисий”.

Гривната за фестивала дава достъп и до концерта на сцената на Античния театър

„Италианска звездна нощ под небето на Пловдив“.

Той ще е довечера от 21 часа с участието на италианския певец, музикант и филмов актьор Боби Соло и Едуардо Вианелло - композитор и актьор, считан за един от най-популярните италиански певци от шейсетте години на миналия векКъм тях ще се присъедини българско Трио Сопрано от Пловдив. Водещ концерта ще е Рафи Бохосян.

 „Уикенд в Пловдив гривната“ ви дава възможността да да се погрижите и за своето здраве. Към всяка гривна ще има талон за едноседмичен безплатен достъп в обектите на „Атлетик фитнес“ в цялата страна.

Притежателите на „Уикенд в Пловдив“ гривна ще получат и специална книжка

„Уикенд в Пловдив предизвикателство“.

Изненадата е, че всеки, който  приеме и изпълни предизвикателството, ще има възможността да спечели атрактивна награда. В книжката има място за залепяне на 10 стикера. Първият от тях е комплимент от организаторите с логото на „Уикенд в Пловдив“. Останалите се вземат при посещение на обектите, включени в тура. Ще го получат обаче онези, които са се възползвали от „офертата“ на домакините.

Композиторът, актьор и певец Едуардо Виенело е другата звезда на италианския концерт на Античния

 

Когато гостът събере всички стикери, трябва да ги снима и да ги изпрати на организаторите по електронен път. Наградите са нощувки за двама в известни пловдивски хотели, ваучери за отстъпка на почивка в Гърция и ваучери за посещение на студио за красота.

За „Уикенд в Пловдив“ се очакват десетки хиляди туристи от цялата страна. Фестивалът обединява бранша под тепетата, за да може Пловдив да се утвърди като привлекателна туристическа дестинация и центъра на културния, винения и гурме туризма.

Гостите ще могат да избират между посещения на ресторанти, заведения, хотели и туристически турове

 

Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г. Всеки гост и пловдивчанин ще може да се възползва от над 45 оферти за: хотелско настаняване, заведения за всеки вкус; туристически забележителности и активности за свободното време.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?