Следвайте ни

Удар! Максим Генчев продаде картини за 60 000 лв.

viber icon

Актьорът и режисьор Максим Генчев продаде 60 картини, всяка от които по 1 000 лв., това разкри самият той пред „Телеграф“. Събраната сума ще отиде за реализацията на филма „Ботев“, посветен на българския поет и революционер.

„Когато правя една картина, аз не знам колко струва и й слагам една малка цена, за да расте нагоре. И ако не стигне – малък формат – 700 лв, а голям – 1 200 лв, просто не я продавам. Аз не мога да рисувам добре, но има смисъл в това, което рисувам“, признава творецът.

Максим рисува от близо 25-30 години. Казва, че това е основното му хоби, а актьорството и режисирането негова професия. „Скоро продадох 60 картини на една галерия по 1000 лв. И съм много доволен. Общувам с много художници и им се карам, викам им – вие умеете да рисувате божествено, обаче рисувате глупости.

Нарисувайте нещо, което да накара един човек освен да се любува, да се размисли. А те викат – ние не сме философи”, казва през смях Генчев. 30% от парите са отишли към самата галерия. Част от творчеството му може да бъде видяно в официалния му профил в социалната мрежа Фейсбук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гражданин

Гражданин

23.08.2021 | 12:08

Ако филмът му за Ботев е такъв, какъвто беше за Левски, по-хубаво изобщо да не го прави!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?