Следвайте ни

Училище събира на Античния пазителите на фолклора

В концерта се включват училищният ансамбъл ”Тракийска младост” на СУ "Любен Каравелов" заедно с  НФА “Българе”, ФА ”Тракия” и АМТИИ

viber icon

СУ "Любен Каравелов“ възражда духа на фолклорната традиция с концерт, посветен на излизането от изолацията от ковид кризата. Спектакълът „Пазители на фолклора“ ще се състои на 10 май на Античен театър, в навечерието на деня, в който почитаме просветителите Кирил и Методий. Входът е с покани, за да бъдат спазени всички и досега действащи противоепидемични мерки. 

 „Пазители на фолклора“ е проект, който получава подкрепа по програма „Наследство II“ на Европейска столица на културата и има за своя основна цел чрез фолклора да припомни на зрителите общобългарските и изконни традиции, които са ни съхранявали през вековете в различни изпитания. Двигател на инициативата е училищният ансамбъл ”Тракийска младост”, към който се присъединяват и доайените от ФА „Тракия“, ансамбъл „Българе“ и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

От училището споделят, че неслучайно са избрали място за тяхното първо събиране да бъде Античен театър, тъй като концертът ще бъде записан и впоследствие видеото ще отпътува за всички български културни институти по света като посланик на града и училището с 85-годишна история и традиции във фолклора.

Както "Марица" писа,  СУ „Любен Каравелов“ сима и онлайн рубрика, която дава възможност и на хиляди зрители по цял свят да станат съпричастни с изпълненията на учениците.

 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?