2374
Следвайте ни

Ученици редят "Юбилеен калейдоскоп" в Балабановата къща

viber icon

Пловдивското училище „Св. св. Кирил и Методий” отбелязва по оригинален начин 50-годишнината си с изложба на свои бивши и настоящи ученици в Балабановата къща. Тя се казва „Юбилеен калейдоскоп” е ще бъде открита утре в 16.30 часа в партньорство в ОИ „Старинен Пловдив”.

Включени са над 40 творби живопис. Те са ученици ученици от професия „Дизайнер” и специалност „Рекламна графика”. Те са наследници на профилираните паралелки по изобразително изкуство и хореография в СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Училището е с традиции в изучаването на изкуства от 1994 година. 

Творбите на младите художници претворяват по удивителен и неповторим начин кътчета от Стария град. Повечето от тях са наградени на традиционния пленер „Традиция, екология, творчество”, който училището организира всяка година, и в който участват групи от цялата страна.

Изложбата ще гостува в Балабанова къща до 05.01.2022 година и е част от програмата на тазгодишния форум „Светлина и надежда в Стария град”. Достъпът се реализира съгласно актуалните в страната противоепидемични мерки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?