Следвайте ни

Ученици от Търговската събират пари за връстници с концерт

Търг с лични вещи на звезди и богата музикална програма очаква пловдивчани на 26 юни

viber icon

Благотворителен търг с лични вещи на звезди и мащабен концерт в помощ на свои съученици организират гимназисти от Търговската гимназия. Спектакълът под наслов „Деца помагат на деца“ ще се проведе на 26 юни от 17 часа в двора на училището.

Инициатор на акцията за солидарност е Анастасия-Мария Тучева, а в ролята на организатори влизат Мишел Вангелова, Андреа Загорчева, Петя Йорданова, Елена Петрова, Николай Николов и Катя Кривчева.

„Искаме с този концерт да съберем средства за нашите съученици, които са в неравностойно положение, социално слаби, с по един родител, или болни. Ще направим и търг с вещи на известни личности“, заяви пред „Марица“ Анастасия-Мария Тучева. Гостите ще наддават за картина от Ангел Пачаманов, картина от певицата Весела Бонева, слънчевите очила и книга на Криско, книгата "Между два свята" на Човека глас Краси Аврамов, тениска от Скандау и други предмети.

Спектакълът ще включва народни танци, модерен балет, народни песни и популярни шлагери. Очаква се да се включат и известни певци, чиито имена организаторите пазят в тайна. Към каузата си децата от Търговската са привлекли и творци от други пловдивски гимназии.

„Искам да помогнем на децата, които имат нужда от помощ, защото те са като звезди, които още не са изгрели, но като им се подаде ръка, те ще могат да изгреят и да успеят в живота. Трябва да се помага, защото всичко добро на тоя свят се ражда рано или късно“, подчерта Анастасия-Мария.  

Освен че се занимава с благотворителни каузи, в свободното си време тя пише поезия, тренира плуване и балет и учи пеене в „Мюзик спейс“. Учениците са радостни, че имат и подкрепата на директорката Славейка Иванова, която им е дала зелена светлина да осъществят концерта и им е казала, че вярва в тях.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?