49

Ученици от Битоля рисуват Стария Пловдив

Над 20 малки художници от Македония ще рисуват в рамките на събитието „Малък Монматър 2022 в Пловдив”, което започва на 30 юни под тепетата. Откриването му ще е в 10.30 часа до Младежкия център на Гребния канал. 

"Малък Монмартър" е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие "Свети Кирил и Методий" в Битоля, което за пръв път ще се проведе извън границите на РС Македония по покана на основателя и председател на фондация „Българска Памет” д-р Милен Врабевски. 

В рамките на 5 дни млади художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където те ще прекарат един цял ден. 

След края на "Малък Монмартър 2022 в Пловдив" рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация Българска Памет, която е домакин на събитието.

Визитата на Детско художествено ателие "Свети Кирил и Методий" от Битоля е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България.

Тя включва организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?