Ученици на Светлин Русев пускат светлината на Тракарт Парк

От 6 до 13 септември 2021 г. в новото културно пространство Тракарт Парк на Асеновградско шосе се събират 13 ученици на художника Светлин Русев, които са завършили академията „Николай Павлович” през 1991 година.

Проектът им се казва „30 години цвят и светлина“. "Тракарт Парк ще е голяма работна и изложбена площ върху 12 декара земя на твореца Жорж Трак.

Симпозиумът се роди по идея на художник Жорж Трак. Замислен е да покаже творческото развитие на участниците, които са тръгнали от един клас. 

Участниците ще могат да създадат по три творби, докато са в Пловдив. Отделно ще има образователни и работни срещи с ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив, както и с хора със специфични зрителни затруднения. 

В „30 години цвят и светлина” участват професорите Десислава Минчева, Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов.

Другите гости са Димитър Димов, Еслица Попова, Валентин Узунов, Иван Хаджийски, Ангел Китипов, Стефан Петрунов, Станимир Желев, Димитър Яранов, Жорж Трак и Валентина Бъчварова.

Създадените по време на симпозиума творби ще бъдат показани в изложба на 13 септември от 18 часа в Тракарт Парк, който е срещу „Агрия”.

Както Марица.бг вече писа, експозицията след това ще гостува в галериите на Казанлък, Ловеч и Поморие.  Проектът е подкрепен по програмата „Наследство” на фондация „Пловдив 2019”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?