Следвайте ни

Творби от стъкло и графика представя в Тополовград художничка от Елхово

viber icon
ТОПОЛОВГРАД,  Тонка СЛАВКОВА

Голям интерес проявиха тополовградчани към творчеството на удожничката от Елхомо Петя Христова. В Изложбената зала бе открита  нейна експозиция  стъкло и графика. 

„Това е една изискана изложба на една изискана жена. Откриваме тази експозиция, за да ни създаде коледно настроение и за да Ви кажем, че колкото повече красота има в живота ни, толкова по-добри ставаме ние“, каза при представянето Красимира Ятакчиева – началник отдел "Хуманитарни и социални дейности". 

Христова благодари за добрата организация и за пълната зала и подари на всички присъстващи кръстчета от стъкло, изработени от нея. Авторката получи цветя и поздравления от заместник-кмета на общината Маргарита Георгиева и от председателя на читалището Трифон Ламбов.
Петя Христова е Носител е на две международни отличия от Косово – награда на Министерството на културата за неин проект и награда за принос на международния фестивал за изкуства „Теранда“. Нейни Творби притежават художествена галерия в Ямбол, музей „Теранда“- Косово, частни колекционери от Германия, Англия, Италия,Кипър, Шотландия, Швейцария, Гърция,Турция, Косово, Албания,Македония, Америка, България. Творба на Петя Христова ще притежава и Тополовград. Кметът на общината Божин Божинов откупи експонат за фонда на тополовградската галерия.
Изложбата на авторката е част от Коледно-новогодишната програма на общината и читалището. Тя ще остане в Изложбената зала до 7 януари./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?