„Туве” и „Човекът, който си продаде кожата” с Моника Белучи в Lucky Дом на киното

Фестивалните дни продължават и в петък и събота в Lucky Дом на киното. В петък (21.05) от 18:30 часа любителите на писателката и художничката Туве Янсон, могат да гледат филма по едноименния роман за нея. Филмът ни пренася в Хелзинки през 1945 година. За Туве Янсон краят на войната носи ново усещане за творческа и социална свобода.

Модерно изкуство, луди партита и публична връзка с женен политик: нетрадиционният й начин на живот се разминава със строгите идеали на баща й, който е скулптор. Желанието за свобода на Туве е подложено на изпитание, когато се запознава с театралната режисьорка Вивика Бандлер. Любовта й към Вивика е силна и всепоглъщаща, но Туве започва да осъзнава, че любовта, за която наистина копнее, трябва да е взаимна.

 В събота (22.05) от 18:30 часа е началото на номинирания за „Оскар“ - “Човекът, който си продаде кожата”. Филмът с участието на Моника Белучи разказва за Сам Али - млад, чувствителен и импулсивен сириец, който, за да избяга от войната, заминава за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките модерни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в престижно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да означава всичко друго, но не и свобода.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?