4232

Турското трио Lalalar с грандиозен концерт в Пловдив

Превърналото се в сензация през последните няколко години истанбулско трио Lalalar пристига за пръв път в София на 15.02, като ден след това е в толкова обичания от бандата - Пловдив

Компания на концерта в София ще им прави супергрупата Tenderbender, за която този концерт също ще е първи в столицата.

Билетите за концерта в Пловдив са почти изчерпани, а тези за София скоростнонамаляват. Те са съответно на цени от 35 лв за концерта в Града под тепетата и 40 лв.за столицата, като в деня на концерта цените ще са по високи. Няколко месеца след смазващия концерт на бандата на Station Street Festival вПловдив, Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek & Alican İpek ще се качат на сцената наClub Mixtape 5. Там ще имате възможността да чуете бенгъри като “Yamyam”, “İsyanlar”и “Mecnun'dan Beter Haldeyim”, както и парчетата от най-новия им албум “En Kötü IyiOlur”Lalalar се завръщат с нов албум, наречен „En Kötü Iyi Olur“.

След като подпалихаевропейските сцени с издаването на първия си дългосиврещ албум през 2022 г.,всемогъщата турска група се завръща с En Kötü Iyi Olur (Най-лошото се превръща вдобро), албум, който отразява техния образ: остър, независим, политически иизключително ефективен. С техните корени в анадолската поезия и звуци, нофокусирани върху клубно ориентиран, безкомпромисен рок, Lalalar не са се отказали иотново са готови да обърнат всичко с главата надолу.

Улиците на Истанбул винаги са били смесица от политическа енергия, социален фурори интензивна музикална прогресия. Това е огнище на буйни звуци и артисти, търсещинови изходи и звук; вторичен продукт на младежката култура, която живее подуправлението на “Ердо” почти десетилетие. Именно от тези улици се роди групатаLalalar.Първият сингъл от новия албум - "Hem Evimsin Hem Cehennemim" черпи от класическитурски и близкоизточни звуци, преди да се превърне в звуков удар, създаденспециално за клубните сцени. Между любовта и пристрастяването, песента отразяватрудността на интензивните връзки. С убийствена бас линия, остри китарни рифове ивокален стил, който съчетава рап и пеене, парчето може да раздвижи всеки. Неговиятзаразителен ритъм и мощен звук задават тона на албума.

Звукът на Lalalar е футуристична смес от пънк рок, анадолски психеделичен фънк имръсни електронни бийтове. Иги Поп е един от големите им фенове и ги описва като„най-иновативните алтернативни артисти в Турция“.Преди тях, на 15.02, за пръв път на софийска сцена, излизат Tenderbender. ЛъчезарБосаков (вокали, китара), Михаил Делирадев (барабани), Иво Чалъков (китара) иАлександър Миланов (бас), познати от култови банди като: GravityCo, Van Cock,Cigaretta, Piranha, Tangra, Stop The Shizo…, стоят зад името Tenderbender. При дебютаси те откриха първата вечер на Station Street Festival заедно с Lalalar и сега компаниятае същата!


Полезни връзки:
Station Street Festival: https://www.instagram.com/stationstreetfestival/
Beebop Cafe: https://www.instagram.com/beebopcafe/
Tickets Sofia: https://epaygo.bg/2241813282
Tickets Plovdiv: https://epaygo.bg/4127455758
Събитие Пловдив: https://www.facebook.com/events/636387548507701
Събитие София: https://epaygo.bg/2241813282

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
мария

мария

10.01.2024 | 20:00

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?