Следвайте ни

Три певици влизат в образа на Виолета от „Травиата“ в Дома на културата

viber icon

Три оперни певици влизат тази вечер в образа на „безплътната“ Виолета Валери в операта „Травиата колекция“.  Образът й ще бъде изигран от Евгения Ралчева, Марияна Панова и Светлана Иванова. Дамите пеят във вокалния диапазон сопрано. Те ще изследват най-известния женски оперен образ, като надникнат в писмата на Травиата и на Дамата с камелиите. Подбраните сцени от операта ще следват емоциите и обстоятелствата в писмата на героинята, а не хронологичния ред в операта.

Диригент на гала-спектакъла е Лучано ​ди Мартино. Подходът на режисьора Росица Костова изследва изборите, които правим, и последствията от тях - "какво щеше да стане, ако...".

Историята "Трави​ата" се върти около Виолета Валери, известна куртизанка, която дава прием в дома си в Париж, за да отпразнува подобряването на здравето си. Гастон ​- един от гостите ​- е довел със себе си свой приятел, младия благородник Алфредо Жермон, който от година мечтае да се запознае с Виолета. Запознавайки се с Виолета, Алфредо изразява загриженост за здравето й и я уверява, че ако тя е негова, той ще се грижи за нея.

Виолета отхвърля неговото обяснение в любов, но му дава една камелия, казвайки му да й я върне, когато прецъфти. Алфредо е щастлив, той обещава да дойде още на другия ден.  Виолета се замисля за възможността да има истинска връзка, основана на любов, но след размишления решава, че това не е за нея. Тя се нуждае от свобода, за да живее така, както е свикнала, денем и нощем, прехвърляйки се от едно удоволствие на друго. Зрителите ще могат да се насладят на операта от 19 часа в Дом на културата "Борис Христов". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай