Следвайте ни

3 неща, които си струва да видите този уикенд

Айляк на Главната в Пловдив

viber icon

Главната в Пловдив е улицата, на която животът ври и кипи всеки ден от седмицата. Но през уикенда любимата ни улица се превръща в оживяла картина - със сюжети от книгата „Панаир на суетата“ и филма „Красив живот“. Всеки намира по нещо за себе си. 

Независимо от пол, възраст и професия, всички ние, жителите на Пловдив, обичаме нашата главна улица, на която всяка къща е паметник на културата, а под всеки камък, върху който стъпваме, лежи хилядолетната история на дедите ни. Освен да се разходим и разгледаме Главната, този уикенд нашата улица ни предлага различни наслади за небцето, окото и слуха. Избрахме само 3 от тях, като не претендираме за изчерпателност на списъка.

Петък, 6 декември 

Нека започнем още от петък, който този път се пада и празник на всеки, който носи името на свети Николай Мирликийски. За празничния ден ви предлагаме посещение на първия зимен фермерски базар “Натурално”. Лошото време не бива да ви спира да посетите базара за вкусни и качествени продукти, а от Domashno.org ще зарадват всеки посетител с греяно вино за тялото и душата. Фермерският базар ви очаква на ул. "Станислав Доспевски" (пряка на Главната) от 14:30  до 18:30 часа.

Събота и неделя, 7 и 8 декември

Цял уикенд можете да се насладите на интересни презентации от света на кафето, виното и кулинарията, изнесени от знакови експерти по случай откриването на новия IQOS бутик на главната алея в нашия град. Програмата започва в събота от 10:00 с лекция за тънкостите при приготвяне на доброто кафе от специалист бариста Теодор Димитров. От 13:00 ч. в същия ден известният сладкар Мадлена Костова ще сподели тайната на прецизно контролираната температура при приготвянето на сладкиши. Следобедната програма в събота включва още лекция за вината на пловдивския регион от сомелиер Мадлен Кузманова с дегустация от 16:00 ч. 

Втората част от съботата е посветена на лекция от младия драматург Лило Петров, внук на знаменития автор Димитър Димов,  и неговото вдъхновение от историята на град Пловдив. Лило Петров ще бъде гост и в неделя, като и в двата дни лекцията му ще започне в 17.30. 

Акцент в съботния ден ще бъде срещата с режисьора на „Вездесъщият“ и „Love.net” Илиян Джевелеков. От 19.30 ч. в събота именитият пловдивчанин ще разкаже за знакови творби и персонажи в световното кино.

Първата част от неделния ден в централния бутик е запазен за ароматно кафе приключение и лекции от бариста Димитров.

Предвидени са и още изненади. От вас се иска само да посетите централната локация между 10:00 ч и 20:00 ч в събота или 10:00 и 18:00 ч. в неделя. Достъпът до събитието е ограничен за лица под 18 години.

Всеки ден до 31 декември

Времето този уикенд ще бъде много подходящо, ако сте настроени авантюристично и откривателски. С проекта „Европа в капки поезия“ можете да търсите из любимия Пловдив 32 стиха от песни, изработени по специална технология, които се виждат само когато завали дъжд или бъдат намокрени. Проектът „Европа в капки поезия“, дело на екипа на музикалната телевизия ММ, изпълва ежедневието ни с поезия. Графити с откъси от текстове на песни са изрисувани на различни места в града, като организаторите са подбрали песни и изпълнители, емблематични за дадената страна от Европейския съюз. Сред тях са Бийтълс, АББА, Тото Котуньо, Лара Фабиан, Жо Дасен, Рамщайн, Карел Гот, Омега, Инна, Найтуиш. Българските участници, с изключение на Паша Христова с „Една българска роза“, са избрани чрез допитване до зрителите на Фейсбук страницата на музикалната медия ММ и включват Лили Иванова със „За тебе бях“, Васил Найденов с „Всичко ми е наред“ и Стефан Вълдобрев с „По-полека“. Надписите изчезват от само себе си до 10 седмици, така че побързайте. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?