Следвайте ни

Три дни френски шик и шансони в Пловдив

viber icon

Френският език ще е на мода този уикенд в Пловдив. В продължение на три дни в града ще звучат шансони. Концертите са част от 15-ото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Официалното откриване ще е в петък от 19.30 ч в Дома на културата „Борис Христов“. Завладяваща хореография и прекрасните гласове на българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, ще звучат през първата вечер, която ще открие официално зам.-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков. 

Публиката ще чуе и види изпълненията на участниците от Турция, Украйна и Румъния, както и на лауреатите от предишните години - Антония Маркова, Нели Солакова, Ивана Муцкова, Клавдия Китанова и др.

На 30 юни, събота, ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в концерта участват новите призьори. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя  фаворит.

На галавечерта на 1 юли отново в Дома на културата всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани. На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските финалисти. Носителят на голямата награда от тазгодишното издание ще получи своя приз от Кирил Велчев, изпълнителен директор на Фондация „Пловдив 2019“.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?