Три дни цирк и огнено шоу на фестивала 6Fest

Седмото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest ще представи мултижанров тридневен фестивал в Пловдив с цирк, улични музиканти и танцьори, огън и театър на 14, 15 и 16 май.

Входът е свободен, при спазване на актуалните към момента противоепидемични мерки.

В първия фестивален ден 14 май основната локация на събитията ще бъде площад "Централен" в участъка между Цар Симеонова градина и Централна поща.

6Fest ще бъде открит в 19:30 ч. с "Необичайни срещи" - театрална пантомима на Невена Денчева и Стела Кръстева.

В 20:40 ч. ще видим огненото шоу на Антония Николова "Канатица", базирано върху музикални мотиви от българския фолклор.

На 14 май 6Fest ще завърши с "Латино нощ". Това е едночасов танцово-китарен латино спектакъл. Той е създаден от концертиращия китарист Радослав Талев.

Вторият фестивален ден 15 май ще започне в 18:00 ч. с цирково-музикалното представление "Circus surprise" на Combino Project (Пловдив).

Двамата циркови артисти първо ще направят парад на кокили в Цар Симеоновата градина, а след това до Виенския павилион ще завършат спектакъла си, който е смесица между музика на живо, жонглиране, танци и артистични етюди с публиката.

Начело на Combino Project е цирковият артист и музикант Дарио Табаков. Карнавално настроение ще придаде дефилето на Марица брас бенд по Главната.

Оркестърът ще тръгне в 19:00 ч. на 15 май от Джумая Джамия и по ул. “Княз Александър І” ще стигне до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, където ще има съвместно участие майсторите на суинга Lindy Hop Пловдив. 

Втората фестивална вечер на 6Fest ще завърши отново в ритъма на джаз и суинг с 2-часов диджей сет на Falshimento от 20:30 ч. пред Виенския павилион.

В третия фестивален ден 16 май гости на 6Fest ще бъдат артистите от Клуб по огнени изкуства “Divinitas”. Това е първият официално регистриран клуб по въртене на огън в България.

Кулминацията на 6Fest ще бъде огненият им спектакъл "Свръх огън" на площад "Централен" пред Военния клуб. "Дивинитас" ще използват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце.

За гостите на 6Fest ще има и специална изненада - горящ надпис.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?