Топсценограф прави клип за „Фонтана с ябълката" СНИМКИ

Известният пловдивски сценограф Кънчо Касабов завършва 30-секунден 3D клип, който показва как ще изглежда Фонтанът с ябълката.

Проектът бе обявен преди 2 години от инженер агроном Красимир Кумчев и досега е събрал над 800 подписа в подкрепа на реализацията си.

Той трябва да е на пешеходната улица зад "Джумая" джамия "Константин Иречек".

„Клипът ще покаже как фонтанът ще изглежда през деня и през нощта. Ще бъде озвучен с течаща вода. Той ще бъде завъртян в Пловдивска обществена телевизия и по социалните мрежи”, каза Красимир Кумчев.

Касабов ще завърши клипа в края на месеца.

Освен промяна на градската среда целта на проекта е да стане третото място в града, където чуждите туристи правят селфита от Пловдив.

Другите две места са паметниците на Мильо и на Цанко Лавренов. „Третото ще е Фонтанът с ябълката”, убеден е Кумчев.

Красимир Кумчев работи по проекта за фонтана със скулптора Цвятко Сиромашки. Планира среща с представители на различните групи в общински съвет.

Оттам ще се търси политическа подкрепа за проекта. Ако Фонтанът получи такава, Кумчев се надява да бъде гласувано решение за изграждането му. Финансирането ще е с дарения.

Кънчо Касабов е автор на сценографията за 48 постановки в цяла България. Сред тях са ”Ивона, принцесата на Бургунда”, ”С любовта шега не бива”, ”Турандот” и ”Мистерии в Долината”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Иван

Иван

04.08.2021 | 21:04

Надявам се скоро да реализират този проект, желая ви успех! Много добро решение!

Отговори
0 0
Култура

Култура

04.08.2021 | 21:03

Браво за идеята ви за това място! До сега беше сборище на пияници и наркомани! Сега с удоволствие бих седнал на това място!

Отговори
0 0
Илиян К.

Илиян К.

04.08.2021 | 21:01

Много добро произведение, ще се радвам да го видим и на живо!

Отговори
0 0
Браво!

Браво!

04.08.2021 | 21:00

Страхотно ще е на това място да видим това! Желая ви успех!

Отговори
0 0
Мария Петрова

Мария Петрова

04.08.2021 | 13:39

то мястото е хубаво,но съборетините и клоаката не знам как ще ги премахнат.От години там има 1 грозна порутена сграда и ограда....Дате е гнус да минеш от там ,но....няма ли кой да задължи собствениците да си го оправят!!!

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?