Топ звезди на комедията идват за фестивала "Усмивки под тепето"

Две комедии на тема „Любов по време на ковид” ще бъдат играни на фестивала „Усмивки под тепето”, който започва довечера в 20 часа на Летен театър „Бунарджика”.

Ще бъде показан и мегаспектакълът „Смехът е разрешен”, чиято премиера в Бургас на 26 август бе изключително успешна.

Фестивалът е обединил всички сценични изкуства – музика, театър, фокуси и куклен театър. 

В "Смехът е разрешен" участват петте момичета от златния ни ансамбъл по художествена гимнастика в Токио и още три състезателки. Сред тях ще са Боряна Калейн и Катрин Тасева. Фокуси ще прави Ненчо Илчев.

В него участват Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Виктор Калев, Мария Сапунджиева, Аня Пенчева и още много други.

Шоуто „Смехът е разрешен” ще бъде играно на 1 септември от 20 часа на летния театър. Ще бъдат спазени мерките 50 на 50 и ще е препоръчително носенето на маски.

„Четири вечери ще покажем различни видове сценично изкуство. Започваме със стендап комедията „Извънредно любовно”, обясни организаторката на фестивала Ана Бояджиева от МаскАрт.

В нея Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова описват своите любовни преживявания по времето на ковид.

На 1 септември сутринта децата на Пловдив ще могат да гледат безплатно „Чук и Пук” на Кукления театър. „Направих едно проучване и се оказа, че сегашните деца не знаят кои са Чук и Пук”, каза Ани Бояджиева.

В четвъртък на летния театър пак ще има любовна история – този път от Пазарджишкия театър. Постановката се казва „Една седмица – не повече”.

В нея играят Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков. Ще бъде показана историята на млад българин, който се чуди как да разкара любимата си. И търси за помощ на-добрия си приятел.

На 3 септември в Пловдив гостуват четиримата италиански тенори, които пеят по проекта „Вива Италия”. Това са Алесандро Дакриса, Федерико Серра, Федерико Париси и Джовани Мария Палмия. Те ще свирят със оркестър Симфониета-Враца. 

За публиката от Варна пристигна инсталацията „Шишеяд”, в която от публиката ще могат да си хвърлят пластмасовите бутилки и тапите им.

Това се прави по идея на движението „БГ бъди активен”.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?