Следвайте ни

Топ звезди на комедията идват за фестивала "Усмивки под тепето"

viber icon

Две комедии на тема „Любов по време на ковид” ще бъдат играни на фестивала „Усмивки под тепето”, който започва довечера в 20 часа на Летен театър „Бунарджика”.

Ще бъде показан и мегаспектакълът „Смехът е разрешен”, чиято премиера в Бургас на 26 август бе изключително успешна.

Фестивалът е обединил всички сценични изкуства – музика, театър, фокуси и куклен театър. 

В "Смехът е разрешен" участват петте момичета от златния ни ансамбъл по художествена гимнастика в Токио и още три състезателки. Сред тях ще са Боряна Калейн и Катрин Тасева. Фокуси ще прави Ненчо Илчев.

В него участват Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Виктор Калев, Мария Сапунджиева, Аня Пенчева и още много други.

Шоуто „Смехът е разрешен” ще бъде играно на 1 септември от 20 часа на летния театър. Ще бъдат спазени мерките 50 на 50 и ще е препоръчително носенето на маски.

„Четири вечери ще покажем различни видове сценично изкуство. Започваме със стендап комедията „Извънредно любовно”, обясни организаторката на фестивала Ана Бояджиева от МаскАрт.

В нея Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова описват своите любовни преживявания по времето на ковид.

На 1 септември сутринта децата на Пловдив ще могат да гледат безплатно „Чук и Пук” на Кукления театър. „Направих едно проучване и се оказа, че сегашните деца не знаят кои са Чук и Пук”, каза Ани Бояджиева.

В четвъртък на летния театър пак ще има любовна история – този път от Пазарджишкия театър. Постановката се казва „Една седмица – не повече”.

В нея играят Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков. Ще бъде показана историята на млад българин, който се чуди как да разкара любимата си. И търси за помощ на-добрия си приятел.

На 3 септември в Пловдив гостуват четиримата италиански тенори, които пеят по проекта „Вива Италия”. Това са Алесандро Дакриса, Федерико Серра, Федерико Париси и Джовани Мария Палмия. Те ще свирят със оркестър Симфониета-Враца. 

За публиката от Варна пристигна инсталацията „Шишеяд”, в която от публиката ще могат да си хвърлят пластмасовите бутилки и тапите им.

Това се прави по идея на движението „БГ бъди активен”.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?