46

Топ дизайнерът Иван Донев с творческа работилница в Панаира

Най-голямото модно събитие на Балканите „ТексТейлър Експо“ 2022 ще се проведе от 27 до 29 октомври в Палата № 6 на Международен панаир Пловдив.

Специален акцент в тридневното изложение е дизайнерската работилница CreativeLab на международно известния и биографично свързан с Пловдив дизайнер Иван Донев. Модели на талантливия творец носят световни знаменитости на престижни събития, като Фестивала на киното във Венеция, Нощта на звездите в Холивуд, Галавечерята на наградите „Оскар“, благотворителната вечер на сър Елтън Джон в Лос Анджелис, наградите BAFTA, филмовия фестивал NAPA Valley Film Independent Spirit Awards Hollywood.

След завършването на средното си образование в Пловдив Иван Донев живее и работи в Рим, където през 2011 г. се дипломира в Международната академия за висша мода „Коефия“. Скоро след това медиите на Ботуша го обявяват за „осиновеното дете на Висшата мода“. Той е носител на 20 международни награди, сред които Оскар RCC за мода, категория „Най-добър интернационален дизайнер“ - Чикаго, САЩ, и  CertiLuxe Award 2013 за иновации, уникалност и качество в модния дизайн от Седмицата на дизайна в Милано, Италия.

През 2018 г. списание Free Time номинира Иван Донев за една от стоте най-влиятелни личности на Рим и му връчва наградата People of the Year Award. В настоящата 2022 г. е отличен с почетната награда на Община Дженцано - Рим, а за приноса му в развитието и съхранението на Висшата мода за втори път става носител на Golden Lady 2022 в Дубай.

Творческата работилница на Иван Донев в рамките на „ТексТейлър Експо“ 2022 е предназначена както за младите дизайнери, така и за утвърдените в бизнеса имена. Участието в уъркшопа става чрез онлайн регистрация на: https://www.textailorexpo.com/sybit…/registracia-rabotilnica.

Още за събитията в Пловдив и региона може да откриете в най-добрия културен гид - "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?