Тома с невиждан проект в туризма

Китарата на Влатко Стефановски в клип на рокаджията за Охрид

Рокмузикантът и победител в Мюзик Айдъл Тома Здравков започна реализацията на идея, която обединява рока и туризма. Пазарджиклията вече представи в национален ефир проекта, в който няма да има само музикален клип, но и туристически клип.

Аз не участвам сам в този проект. Той е дело и на моя съдружник Данислав Илиев, който има цялата заслуга за идеята. Аз съм кръстник на проекта, а той е инициаторът, мозъкът на цялата история. Дани е един много готин, свеж пич, който не се занимава с музика, а е екскурзовод по професия. С него се запознахме случайно. Бях изненада за неговия 31-ви рожден ден. Той ми е много голям фен и аз и моята банда свирихме за него на 31 август. Бяхме изненадата за празника, но оттам нататък много малко сме се чували, защото тогава не успяхме да се опознаем, разказва рокаджията С Дани ме срещна наш общ познат - моят басист Ицо, който свиреше при мен и е негов близък приятел. Преди половин година Дани ми се обади и каза „Абе, човек, искаш ли да направим нещо заедно“ и като го попитах в какъв смисъл, отговори, че идеята му е аз да пиша авторски парчета, а той ще избира дестинациите и ще обикаляме Европа. Каза ми „Ти ще снимаш музикално видео там, където отидем, ще се забавляваме и всичко ще бъде наша идея, ние ще сме диригентите в цялата история“. Той като човек екскурзовод и който се занимава с това, ще заснема собствено видео, свързано с туризма в самия град, тоест туристическо, опознаващо видео за самата дестинация. Неговата идея беше и нещата да са доста по-различни от тези, които сме гледали по туристическите канали. Те са рекламни, но според нас изключително скучни, допълва Тома.

Разказва още, че двамата с Данислав Илиев седнали, уговорили се и решили какво точно и как ще бъде. Това парче, което той искаше да бъде първото, всъщност вече беше измислено през 2012 г. и хората много му се кефеха по клубовете. Мога да кажа, че и сега е така, защото то реално парчето се прероди, след като преаранжирахме. Казва се „Say yeah“ и решихме такова да бъде името и на целия проект. Тоест „кажи да“. Посланието е никога не казвай „никога“, бъди отворен, бъди авантюрист, пътешествай, слуша рокендрол, чувствай свободата. Това е нашето мото на проекта - човек да пътува, да популяризираме рокендрола, защото пътешествията, екскурзиите са свързани със свобода, както и рокът, допълва пазарджиклията.

„Say yeah“ представлява посещаване на дадена туристическа дестинация - например Прага, Осло и други европейски цели, които музикантът и екскурзоводът са сигурни, че ще изпълнят, щом вече са били в Охрид, който е бил първата серия на проекта. При посещението на дестинациите Тома ще измисля чисто ново парче и ще снима музикално видео, а след определено време излиза и втората част от епизода, която ще бъде изцяло туристическо опознавателно рекламно видео на самия град. Това вече се е случило в Македония. Сега излиза музикалното видео от Охрид, което е първата половина от цялото.

След два месеца, в началото на януари догодина, ще излезе туристическото видео за града, в което пак екипът пред камерата участва като главни действащи лица. Това ще е обединяващата брънка на двете видеа. Първото парче си е изцяло рокаджийско, аз не бягам от стила си, няма и да го направя. Целта ни е да популяризираме и българския рокендрол и смятам, че парчето е на много високо ниво. Подкрепят ни много силно и се харесва. А избрахме Охрид за начало по няколко причини. Първо, че темата за българо-македонската дружба отново е на дневен ред. Все пак Охрид е град, в който много силно присъства българската история. Другото, което е важно, е, че това е много специална дестинация за Дани, моя съдружник. Той е, пак казвам, екскурзовод и това е била първата му дестинация като такъв. Има много приятелства, завързани там. Работихме с македонски екип, всички зад камерата бяха македонци и много готини рокаджии. Монтажист на видеото е Стоян Стояновски, а той е изключително известна фигура в Македония, допълва Тома. Той споделя интересна случка от Охрид. Оказало се, че са забравили да вземат електрическа китара. Тогава познат на Денислав, който е много известен китарист в Македония - Дамян Пейчиновски, отстъпил неговата. Инструментът също е с история, защото е подарък на Пейчиновски от друг известен македонец - Влатко Стефановски, след спечелването на музикален конкурс. Важно е да кажем също, че всичко си е финансирано от нас - видео, пътешествия, пиар, реклама. Оттук нататък, разбира се, очакваме да има голям интерес и да има хора, които искат да помагат на проекта „Say yeah“, за да се разраства и да се разраства, си пожелава още Тома Здравков. Искаме онези, които са с отворени умове и сърца, които обичат да пътуват, падат си по хубавата музика, да прегърнат проекта и да го подкрепят и в бъдещите му епизоди. Засега не се предвижда дестинация в България.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?