Следвайте ни

Теодосий Спасов записва музика на Антарктида

viber icon

На  19.януари от Терминал 2 на Летище София в 19:05 часа  с полет AZ 521 на компания Alitalia заминава за Българската поляна станция „Св. Кл. Охридски“ на о-в Ливингстън последната група участници в 28-та Национална антарктическа експедиция.

Ръководителят на експедицията, проф. дн Христо Пимпирев, ще бъде придружен от разнообразен екип дейци на културата – световно-известния музикален изпълнител Теодосий Спасов - кавал и китаристът Кристиан Цвятков ще търсят вдъхновение сред уникалните звуци в Антарктика, журналистите Екатерина Бончева, Кирил Вълчев и Живко Константинов ще отразят различни аспекти от дейността на България на ледения континент, а кинооператорът Румен Василев ще засмеме нов документаленн филм.

Групата допълват геохимичката д-р Ралица Събева и  логистикът Александър Богдев,  .

Групата ще лети по маршрут София – Рим - Сантиаго де Чили – Пунта Аренас с граждански полети. От Пунта Аренас  до съседния на о-в Ливингстън,  о-в Кинг Джордж ще се лети със военен самолет на бразилските военно-въздушни сили. Последната отсечка до базата ни  групата ще  преодолее с чилийския кораб «Карпух»

По вече инсталираната интернет връзка, командирът на базата Драгомир Матеев съобщи, че  учените и логистиците, обитаващи базата в момента, успешно изпълняват графика на строителната и научна програма. Всички са в добро здраве и с нетърпение очакват новото попълнение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?