Следвайте ни

Тедосий Спасов свири на пингвините в Антарктида

viber icon

Теодосий Спасов е първият солов изпълнител, свирил на всички континенти. По покана на проф. Христо Пимпирев, ръководител на 28-та Българска антарктическа експедиция той бе включен в състава на последната група, заедно с китариста Християн Цвятков.

Вдъхновени от уникалната красота и природа на Ледения континент те композираха 10 нови творби, като: „Танц с пингвини”, „Куцото куче”, "Вълчият залив”, "Да те чакам вечно мога аз”, „Тигрите на Дрейк”, „Жажда за свобода” и „Живеещият в камъните – Living in Stones (Livingston) ”.
Насред колонии от пингвини и тюлени двамата музиканти изпълниха част от композициите, а животните не само не се уплашиха, но дори харесаха музиката и слушаха с голямо внимание.

В събота (8 февруари) на обновената Испанска база „Хуан Карлос I” беше изнесен първият по рода си концерт в Антарктида пред публика от испански и български полярници. Бяха изпълнени три от новите композиции, както и импровизации на испанско фламенко и българско хоро. След концерта на „Металика” през 2013 г. в Антарктида, това е първият дует в света, свирил на Ледения континент.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Коко

Коко

11.02.2020 | 08:25

А ръкопляскаха ли му?

Отговори
0 0
Коко

Коко

11.02.2020 | 08:25

А ръкопляскаха ли му? Тъпа

Отговори
0 1
Dii

Dii

11.02.2020 | 00:50

Пълна безсмислица (тъпня) и харчене на пари. Кой плаща това псевдо изкуство и псевдо наука ?

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?