Следвайте ни

Театърът раздава усмивки на децата

 

“Усмивка за Коледа” ще гледат  малките зрители тази вечер в театър “Иван Димов” от 18 часа. Това е премиера на детското представление, но до светлия празник актьорите ще зарадват децата и от други градове в страната.

Историята разкрива един сърдит човек, който вълшебните плодове и зеленчуци се опитват да развеселят. В ролите са директора на хасковския театър и актьор Стелиян Николов, Силвия Предова и Даниел Русев.

Постановката е на Леонард Капон. Той сподели, че за него било предизвикателство да види Стелиян Николов в детско представление. За актьора това е втори път, в който участва в такова. През изминалата година бил неговия дебют. Винаги съм уважавал работата на колегите, които играят в детски представление. Тогава обаче разбрах колко е трудно и се изисква голям майсторлък., каза Николов.

 

Даниел Русев пък е от пловдивския куклен театър и за първи път е част от екипа. Трудно е да влизаш в ролите, но трябва много внимателно да го правиш, за да предадеш историята по- най- добрия начин на децата, добави той.

 На 15 и 16 декември децата от Хасково ще имат възможността да гледат отново постановката, а след нея Дядо Коледа е подготвил изненади. Освен малчуганите от Града на Богородица ще се насладят на забавната приказка и други малки зрители от останалата част на страната.

 Турнето ще продължи чак до Коледа. Ще има представления в Стара Загора, Димитровград, Гурково и други.

От театъра са подготвили още изненади за празниците.  Ще има лотария, в която всеки, който си направи снимка с украсата в Мелпомена, може да участва. Специален софтуер ще избере печелившия. Необходимо е снимката да се публикува публично и да се напише хаштаг театърЧНГ, обясниха от “Иван Димов”.

Късметлията ще спечели два билета за  спектакъла “Нашата голяма френска сватба”, който ще бъде представен пред хасковската публика през януари.

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?