Театърът кани децата на „Бяла приказка” от 15 часа

Пиесата на Валери Петров „Бяла приказка” ще бъде представена днес от 15 часа на камерната сцена на ДКТ „Константин Величков”. 

Едно от изумителните неща в творбите на Валери Петров е благозвучната лекота с която се лее словото му, съчетана с толкова наситено с мъдрост съдържание. Истински пример за това е шедьовърът му “Бяла приказка”. Едно малко еленче, коте, лисиче, мече, сврака – най-обикновени персонажи от многобройните писания за деца, а същевременно характери, които създават напрегнато, забавно, истински сценично действие. Темата е приятелството. Онези толкова нужни, но и толкова крехки взаимоотношения между хората, чиито закони се усвояват или не се усвояват още в детството.

Валери Петров не поучава. Той просто вкарва както героите, така и зрителите си в една игра, която носи удоволствие. Ако възрастен човек попадне в театралната зала, освен това, което радва децата, той може би ще си припомни още нещо: Че приятелството, както и други прекрасни неща в живота, понякога носи огорчения и болка, но винаги е добре да го има.

Режисьор на спектакъла е Владислава Джамбазова, а музикалното оформление е на Владимир Джамбазов.  Сценографията е дело на Крум Крумов. Участват: Чавдар Бозаджиев, Александър Братоев, Константин Костадинов, Ралица Стоянова, Радост Кожухарова, Елена Чанева, Захаринка Терзиева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?