Следвайте ни

"Театър Габриадзе“ представя "Рамона"

viber icon

Световноизвестният куклен "Театър Габриадзе“ гостува в Пловдив с представлението за възрастни „Рамона“. Геният на режисьора Резо Габриадзе „улавя епичните въпроси в малкия мащаб на куклите“ (American Theatre).


„Рамона“ е красива и докосваща сърцето драма за два парни локомотива. Сюжетът се развива в следвоенния Съветски съюз. Локомотивът Ермон е изпратен на дълго пътешествие до Сибир, а Рамона чака своя съпруг на малка жп гара година след година, докато героите преминават през добро и зло.


Представлението в Пловдив е днес от 19.00 ч. на сцената на Драматичния театър. Трупата идва с 12 души екип и декори, които тежат над 1 тон. Спектакълът вече бе представен на 23 септември в Театър "Българска армия" в София. Събитието не се препоръчва за деца под 12 години.


За 83-те години, откакто е на този свят, грузинецът Резо Габриадзе се е изразявал по различни начини: като режисьор, драматург, художник, скулптор, писател. Той е най-известен в света с работата си по сценария на антиутопичната руска фантастика "Кин-дза-дза!" (1986 г.), където работи в екип с режисьора Георгий Данелия. Това не е единственият филм, по който е работил - те са почти 30. Започва да пише сценарии през 1968 г., а дългогодишното му сътрудничество с Данелия ражда филми като "Не тъгувай" и "Мимино".


В момента "Театър Габриадзе" се нарежда сред основните туристически дестинации в столицата на Грузия Тбилиси. Сградата му е построена изцяло по дизайн на Габриадзе. Театърът е бутиков - с малко повече от 100 места, но се издържа напълно самостоятелно.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?